Fűszeres burgonya spenóttal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres burgonya spenóttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg bébispenót
½ teáskanál chilipor
2 teáskanál őrölt koriander
30 dkg kockára vágott burgonya
1 teáskanál őrölt római kömény
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál étolaj
1 fej szeletelt lilahagyma
másfél dl zöldségalaplé
1 db kimagozott, darabolt piros chilipaprika
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Egy vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olajat. A vöröshagymát és a fokhagymát közepes lángon, időnként kevergetve, 2-3 perc alatt üvegesre pirítjuk benne.

2. Belekeverjük a chiliport, az őrölt koriandert, az őrölt rómaiköményt, és folytonosan kevergetve pirítjuk fél percig.

3. Felöntjük a zöldségalaplével, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát és a spenótot. Felforraljuk, majd takaréklángon, lefedve, 10 percig főzzük, hogy a burgonya megpuhuljon.

4. Levesszük a fedőt, a zöldségeket sóval, borssal ízesítjük, majd a kimagozott és vékony karikákra szelt piros chilit is hozzákeverve 2-3 percig főzzük. A spenótos burgonyát előmelegített tálba szedjük, és azonnal tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Fűszeres burgonya spenóttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1334 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Fűszeres burgonya spenóttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
könyvek