Fűszeres burgonya spenóttal



Elkészítés:
1. Egy vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olajat. A vöröshagymát és a fokhagymát közepes lángon, időnként kevergetve, 2-3 perc alatt üvegesre pirítjuk benne.
2. Belekeverjük a chiliport, az őrölt koriandert, az őrölt rómaiköményt, és folytonosan kevergetve pirítjuk fél percig.
3. Felöntjük a zöldségalaplével, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát és a spenótot. Felforraljuk, majd takaréklángon, lefedve, 10 percig főzzük, hogy a burgonya megpuhuljon.
4. Levesszük a fedőt, a zöldségeket sóval, borssal ízesítjük, majd a kimagozott és vékony karikákra szelt piros chilit is hozzákeverve 2-3 percig főzzük. A spenótos burgonyát előmelegített tálba szedjük, és azonnal tálaljuk.
Zöldségalaplé

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.