Bombay burgonya

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bombay burgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg burgonya
1 mokkáskanál panch poran fűszerkeverék
2 evőkanál sűrített paradicsom
3 dl joghurt
3 teáskanál őrölt kurkuma
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál ghee
ízlés szerint
A díszítéshez:
½ csokor apróra vágott korianderzöld

Elkészítés:

1. Az egész burgonyaszemeket egy fazék hideg vízbe tesszük, felforraljuk, majd 15 percig főzzük, amíg átfő, de még nem puhul meg.

2. Egy serpenyőben takaréklángon felhevítjük a ghít, majd hozzákeverjük a panch poran fűszerkeveréket, az őrölt kurkumát, a sűrített paradicsomot, a joghurtot és a sót. Felforraljuk, és takaréklángon, fedő nélkül 5 percig főzzük.

3. A burgonyát leszűrjük, és minden szemet négyfelé vágunk. A burgonyadarabokat beleszórjuk a serpenyőbe, és lefedve rövid ideig főzzük. Átöntjük egy tűzálló edénybe, és 190 °C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, hogy a burgonya egészen megpuhuljon, a mártás pedig kissé besűrűsödjön.

4. A bombayi burgonyát meghintjük apróra vágott friss korianderlevelekkel, és azonnal tálaljuk.

Bombay burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 999 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Bombay burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
google+