Indiai fűszeres burgonya

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Indiai fűszeres burgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál római kömény
2 db kardamom
½ teáskanál koriandermag
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
45 dkg hámozott újburgonya
70 dkg friss spenót
1 fej apróra vágott vöröshagyma
4 evőkanál joghurt
4 evőkanál étolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
másfél dl zöldségalaplé
1 db kimagozott, apróra vágott piros chilipaprika
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A koriander- és a rómaikömény magokat megőröljük, vagy mozsárban finomra törjük.

2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, beleszórjuk az őrölt koriandert és rómaiköményt a kardamommagokkal, valamint a gyömbérrel, összekeverjük, és 2 percig pirítjuk.

3. Hozzákeverjük az apróra vágott chilit, a vöröshagymát és a fokhagymát, majd további 2 percig pirítjuk, gyakori kevergetés mellett.

4. Hozzáadjuk a negyedekbe vágott burgonyát, felöntjük a zöldségalaplével, és takaréklángon, időnként megkeverve 30 perc alatt puhára főzzük a burgonyát. Ezután szórjuk bele a durvára vágott spenótot, és további 5 percig főzzük.

5. Levesszük a tűzről, meglocsoljuk a joghurttal, majd sóval és borssal ízesítjük. A spenótos burgonyát tálalótálon kínáljuk.

Még az indiai konyhában is ezeket a "száraz" fűszereket legfeljebb 10-20 mp-ig pirítják. Hosszabban pirítva keserűre égnek.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Indiai fűszeres burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1592 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Indiai fűszeres burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
van itthon