Sajtos burgonyagratin



Elkészítés:
1. A vékony burgonyaszeleteket egy tál hideg vízben 5 percig áztatjuk, majd jól lecsepegtetjük.
2. Közben egy ovális gratinforma vagy hőálló tál oldalát és alját jó erősen bedörzsöljük a fokhagyma vágott felével, majd az oldalát vékonyan kikenjük vajjal.
3. A burgonyaszeleteket egy tálban alaposan beleforgatjuk a tejszínbe, és frissen reszelt szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük.
A burgonyát áttesszük a sütőtálba, és ha maradt még tejszín az edényben, azt is ráöntjük.
4. A burgonyaszeletek tetejére szórjuk a sajtot, és néhány vajdarabkát is.
A sütőtálat egy sütőlemezre tesszük, és a 190 °C-ra előmelegített sütőbe tolva 60-80 percig sütjük, hogy a burgonya megpuhuljon, a teteje pedig aranysárgára piruljon. A sütőből kivéve 2 percig pihentetjük, majd a sajtos burgonyát a sütőtálban tálaljuk.