Sajtos burgonyagratin

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtos burgonyagratin
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg hámozott burgonya
20 dkg frissen reszelt gruyere sajt
1 gerezd félbevágott fokhagyma
2 és fél dl zsíros tejszín
ízlés szerint bors
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint
A formához:
igény szerint vaj
A tetejére:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A vékony burgonyaszeleteket egy tál hideg vízben 5 percig áztatjuk, majd jól lecsepegtetjük.

2. Közben egy ovális gratinforma vagy hőálló tál oldalát és alját jó erősen bedörzsöljük a fokhagyma vágott felével, majd az oldalát vékonyan kikenjük vajjal.

3. A burgonyaszeleteket egy tálban alaposan beleforgatjuk a tejszínbe, és frissen reszelt szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük.

A burgonyát áttesszük a sütőtálba, és ha maradt még tejszín az edényben, azt is ráöntjük.

4. A burgonyaszeletek tetejére szórjuk a sajtot, és néhány vajdarabkát is.

A sütőtálat egy sütőlemezre tesszük, és a 190 °C-ra előmelegített sütőbe tolva 60-80 percig sütjük, hogy a burgonya megpuhuljon, a teteje pedig aranysárgára piruljon. A sütőből kivéve 2 percig pihentetjük, majd a sajtos burgonyát a sütőtálban tálaljuk.

Sajtos burgonyagratin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 12581 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Sajtos burgonyagratin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
bevásárlólista