Rakott burgonyapüré

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rakott burgonyapüré
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg lisztes burgonya
1 db apróra vágott sárgarépa
45 dkg friss spenót
13 dkg apróra vágott karórépa
1 evőkanál narancslé
¼ teáskanál reszelt szerecsendió
1 evőkanál zsírszegény tej
1 evőkanál vaj
1 db tojás
¼ teáskanál őrölt fahéj
2 és fél evőkanál liszt
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
igény szerint csíkokra vágott sárgarépa

Elkészítés:

1. A kockára vágott burgonyát forrásban lévő vízben 10 percig főzzük. Külön fazekakban a karórépát és a sárgarépát forrásban lévő vízben 10 percig, egy újabb fazékban pedig a spenótot forrásban lévő vízben 5 percig főzzük. A zöldségeket leszűrjük.

2. A burgonyát a tejjel és 1 evőkanálnyi vajjal sima pürévé törjük, burgonyanyomóval vagy villával. Hozzákeverjük a lisztet és a tojást, majd sóval, borssal ízesítjük.

3. A burgonyapürét szétosztjuk 3 közepes méretű tálba, az első tálban lévő adagot a karórépával, a másodikat a sárgarépával, a harmadikat pedig a spenóttal keverjük össze.

4. A karórépás burgonyába a fahéjat, a sárgarépásba a narancslét, a spenótosba pedig a szerecsendiót keverjük bele.

5. A karórépás pürét szétosztjuk 4 vékonyan kivajazott, 1,5 dl űrtartalmú kis sütőforma alján, és a tetejét lesimítjuk. Erre következik a spenótos és végül a sárgarépás réteg. A sütőformákat lefedjük alufóliával, majd tepsibe állítjuk,

amit félig töltünk forrásban lévő vízzel. 180 °C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

6. A rakott burgonyapürét tányérokra borítjuk, és nagyon vékony csíkokra vágott sárgarépával díszítve azonnal tálaljuk.

Rakott burgonyapüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1833 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Rakott burgonyapüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
most van szezonja