Citromos és fűszeres újburgonya

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető olcsó
Citromos és fűszeres újburgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A citromos újburgonyához:
1 evőkanál frissen reszelt reszelt citromhéj
2 evőkanál citromlé
100 dkg újburgonya
2 és fél dkg vaj
1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
vagy
1 evőkanál apróra vágott kapor
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A zöldfűszeres újburgonyához:
1 ágacska apróra vágott majoránna
20 szál apróra vágott metélőhagyma
100 dkg újburgonya
1 csokor apróra vágott petrezselyem
½ csokor bazsalikom
vagy
1 ágacska friss, apróra vágott rozmaring
1 evőkanál fehérborecet
3 evőkanál olívaolaj
1 mokkáskanál mustár
1 csipet kristálycukor
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A citromos újburgonyához vagy alaposan megsikáljuk a burgonyaszemeket, vagy éles késsel lekaparjuk a héját, majd bőséges forrásban lévő, enyhén sós vízben 15 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, és egy tálra halmozzuk.

2. Amíg a burgonya fő, takaréklángon megolvasztjuk a vajat és belekeverjük a citromhéjat, a citromlét és a zöldfűszereket. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. A citromos vajkeverékkel alaposan összeforgatott újburgonyát friss zöldfűszerekkel díszítjük, és forrón vagy melegen tálaljuk.

3. A fűszeres változathoz az 1. lépésben leírtak szerint előkészítjük és megfőzzük az újburgonyát. Egy kis tálban az olívaolajhoz keverjük az ecetet, a mustárt és a cukrot, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a zöldfűszereket is.

4. A jól lecsepegtetett újburgonyára ráöntjük az olajos-ecetes keveréket, és alaposan beleforgatjuk. Friss zöldfűszerekkel díszítve, forrón vagy melegen tálaljuk.

Citromos és fűszeres újburgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1889 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Citromos és fűszeres újburgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
vegetáriánus ételek