Citromos és fűszeres újburgonya



Elkészítés:
1. A citromos újburgonyához vagy alaposan megsikáljuk a burgonyaszemeket, vagy éles késsel lekaparjuk a héját, majd bőséges forrásban lévő, enyhén sós vízben 15 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, és egy tálra halmozzuk.
2. Amíg a burgonya fő, takaréklángon megolvasztjuk a vajat és belekeverjük a citromhéjat, a citromlét és a zöldfűszereket. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. A citromos vajkeverékkel alaposan összeforgatott újburgonyát friss zöldfűszerekkel díszítjük, és forrón vagy melegen tálaljuk.
3. A fűszeres változathoz az 1. lépésben leírtak szerint előkészítjük és megfőzzük az újburgonyát. Egy kis tálban az olívaolajhoz keverjük az ecetet, a mustárt és a cukrot, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a zöldfűszereket is.
4. A jól lecsepegtetett újburgonyára ráöntjük az olajos-ecetes keveréket, és alaposan beleforgatjuk. Friss zöldfűszerekkel díszítve, forrón vagy melegen tálaljuk.