Újburgonya aiolival

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Újburgonya aiolival
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg apró szemű újburgonya
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint apróra vágott, friss petrezselyemzöld
Az aiolihoz:
5 evőkanál kukoricaolaj
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd hámozott fokhagyma
1 db tojás
1 evőkanál citromlé
vagy
1 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az aiolihoz a tojássárgáját turmixgépben összekeverjük az ecettel, a fokhagymával, kevés sóval, borssal. Tovább járatva a gépet, hozzákeverjük az olívaolajat, majd a kukoricaolajat - előbb cseppenként, majd ahogy sűrűsödik, vékony sugárban, hogy végül a mártás sűrű és teljesen sima legyen. Ha habverővel dolgozunk, egy kanál vizet is adjunk hozzá.

2. A burgonyát félbe- vagy negyedekbe vágjuk, hogy falatnyi darabokat kapjunk. Ha nagyon apró szemű, akkor egészben is hagyhatjuk. A burgonyadarabokat egy nagy fazék hideg, sós vízbe téve felforraljuk, majd 7 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, és átöntjük egy nagy tálba.

3. A még meleg burgonyára ráöntjük az aiolit, jól összerázzuk vele, és a burgonyát hagyjuk 20 percig állni a mártásban.

4. Az aioli-mártásba forgatott burgonyát előmelegített tálra helyezzük, megszórjuk friss petrezselyemmel, meghintjük sóval, és melegen tálaljuk.

Újburgonya aiolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1423 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Újburgonya aiolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
bevásárlólista