Újburgonya aiolival



Elkészítés:
1. Az aiolihoz a tojássárgáját turmixgépben összekeverjük az ecettel, a fokhagymával, kevés sóval, borssal. Tovább járatva a gépet, hozzákeverjük az olívaolajat, majd a kukoricaolajat - előbb cseppenként, majd ahogy sűrűsödik, vékony sugárban, hogy végül a mártás sűrű és teljesen sima legyen. Ha habverővel dolgozunk, egy kanál vizet is adjunk hozzá.
2. A burgonyát félbe- vagy negyedekbe vágjuk, hogy falatnyi darabokat kapjunk. Ha nagyon apró szemű, akkor egészben is hagyhatjuk. A burgonyadarabokat egy nagy fazék hideg, sós vízbe téve felforraljuk, majd 7 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, és átöntjük egy nagy tálba.
3. A még meleg burgonyára ráöntjük az aiolit, jól összerázzuk vele, és a burgonyát hagyjuk 20 percig állni a mártásban.
4. Az aioli-mártásba forgatott burgonyát előmelegített tálra helyezzük, megszórjuk friss petrezselyemmel, meghintjük sóval, és melegen tálaljuk.