Serpenyőben sült burgonya pikáns paprikával

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 18 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Serpenyőben sült burgonya pikáns paprikával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¼ teáskanál cayenni bors
3 teáskanál édes pirospaprika
45 dkg apró szemű, hámozott burgonya
3 szál petrezselyem
1 teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál
szükség szerint kukoricacsíra-olaj
Díszítéshez:

Elkészítés:

1. Egy kis tálban elvegyítjük a pirospaprikát, a római köményt, a cayenni borsot és a sót, és félretesszük.

2. Mindegyik burgonyát hosszában 8 vastag cikkre vágjuk. Egy nagy, vastag aljú serpenyőbe 2,5 cm magasan kukoricaolajat öntünk. Felhevítjük, majd beleszórjuk a burgonyacikkeket - lehetőleg csak egy rétegben, és takaréklángon 10 perc alatt, időnként megforgatva, körös-körül aranybarnára sütjük. A kisült darabokat szűrőlapáttal kiemeljük, és papírtörlőn lecsepegtetjük.

3. A kisült burgonyát nagy tálba tesszük, és mielőtt kihűlnének, bőven meghintjük a fűszerkeverékkel, majd összerázzuk, hogy a pirospaprikás keverék egyenletesen bevonjon minden darabot.

4. A sült burgonyát előmelegített, nagy tálalóedényben, friss petrezselyemágakkal díszítve, forrón kínáljuk, és adhatunk mellé egy kis tálkában aiolit a mártogatáshoz.

Serpenyőben sült burgonya pikáns paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4743 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Serpenyőben sült burgonya pikáns paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
recept beküldése