Parmezános burgonya szalonnával

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Parmezános burgonya szalonnával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg reszelt parmezán sajt
130 dkg burgonya
4 szelet csíkokra vágott baconszalonna
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint friss petrezselyem
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint étolaj

Elkészítés:

1. A meghámozott burgonyát hosszában félbevágjuk, és egy fazék forrásban lévő, enyhén sós vízben 10 percig főzzük, majd alaposan leszűrjük.

2. A reszelt parmezán sajtot összekeverjük a szerecsendióval és a petrezselyemmel. A főtt burgonyadarabokat alaposan beleforgatjuk a sajtos keverékbe, a felesleget lerázzuk róluk.

3. Kevés olajat öntünk egy tepsibe, amelyet beteszünk a 200 °C-ra előmelegített sütőbe, majd 10 perc múlva kivesszük, és beletesszük a burgonyadarabokat. A tepsit ismét a sütőbe helyezzük 30 percre - közben a burgonyát egyszer megforgatjuk.

4. A már majdnem ropogós burgonya tetejére szórjuk a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát, és további 15 percig pirítjuk, amíg a burgonya és a szalonna is átsül. Szűrőlapáttal kiemeljük, jól lecsepegtetjük, és tálaljuk.

Parmezános burgonya szalonnával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1899 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Parmezános burgonya szalonnával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
lexikon