Tökéletes sült burgonya

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tökéletes sült burgonya
Adag: 7 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
227 és fél dkg nagy szemű burgonya
5 és ¼ evőkanál libazsír
vagy
5 és ¼ evőkanál kacsazsír
vagy
5 és ¼ evőkanál olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hámozott és azonos méretűre darabolt burgonyát egy nagy fazék forrásban lévő, enyhén sós vízben, jó közepes lángon 5-7 percig előfőzzük - ennyi idő alatt még nem fő szét. A burgonyát levesszük a tűzről. Közben beleöntjük a zsiradékot egy tepsibe, és betesszük a 200 °C-ra előmelegített sütőbe.

2. A burgonyát leszűrjük, jói lecsepegtetjük, visszaöntjük a fazékba, rátesszük a fedőt, és jól megrázzuk, hogy a darabok felülete kissé megtörjön, így majd ropogósabbra pirulnak.

3. A tepsit kivesszük a sütőből, és a forró zsiradékba gondosan beleforgatjuk a burgonyadarabokat úgy, hogy minden oldalukat bevonja.

4. A tepsit visszatoljuk a sütőbe, a legfelső sínre, és a burgonyát 45-50 percig sütjük. Közben egyszer megforgatjuk, és meglocsoljuk a zsiradékkal, hogy minden oldala ropogósra piruljon.

5. A sült burgonyát a tepsiből szűrőlapáttal egy előmelegített tálba szedjük át, megszórjuk sóval, és azonnal tálaljuk.

Tökéletes sült burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 9625 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Tökéletes sült burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
tippek, fortélyok