Burgonyapite halász módra

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyapite halász módra
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg főtt garnélarák
A burgonyapüréhez:
100 dkg lisztes burgonya
4 és fél dkg vaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A hal párolásához:
másfél dl száraz fehérbor
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
vagy
1 evőkanál apróra vágott tárkony
vagy
1 evőkanál apróra vágott kapor
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A mártáshoz:
1 és ¼ dl zsíros tejszín
4 dkg liszt
6 dkg vaj
A pirított gombához:
18 dkg szeletelt gomba
másfél dkg vaj

Elkészítés:

1. Félbehajtjuk a lebőrözött, szálkátlanított halfiléket, és lerakjuk egy kivajazott hőálló tálban. Jól megsózzuk, megborsozzuk, ráöntjük a bort, és meghintjük a zöldfűszerekkel. Lefedjük alufóliával, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A levét leöntjük, és félretesszük a mártáshoz. A sütőt 220 °C-ra állítjuk.

2. A gombát 1,5 dkg vajon megpároljuk egy serpenyőben, és ráöntjük halszeletekre, majd rászórjuk a páncéljából kiszedett főtt garnélát.

3. Egy serpenyőben megolvasztunk 6 dkg vajat. Belekeverjük a lisztet, néhány percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről, és apránként hozzáadjuk a félretett lét, minden adagot alaposan keverjünk el. A mártást a tűzre visszatéve, takaréklángon, állandóan kevergetve felforraljuk, hozzáöntjük a tejszínt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a halas keverékre, és a tetejét elsimítjuk.

4. Közben a hámozott, kockára vágott burgonyát forrásban lévő, sós vízben 15-20 percig főzzük, leszűrjük, és burgonyanyomóval összetörjük. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, és a maradék vajjal alaposan kikeverjük. A burgonyapürét rákanalazzuk vagy habzsákból rányomjuk a mártással borított halra. A sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára pirítjuk, és azonnal tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Burgonyapite halász módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1396 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Burgonyapite halász módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
google+