Burgonyapite halász módra



Elkészítés:
1. Félbehajtjuk a lebőrözött, szálkátlanított halfiléket, és lerakjuk egy kivajazott hőálló tálban. Jól megsózzuk, megborsozzuk, ráöntjük a bort, és meghintjük a zöldfűszerekkel. Lefedjük alufóliával, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A levét leöntjük, és félretesszük a mártáshoz. A sütőt 220 °C-ra állítjuk.
2. A gombát 1,5 dkg vajon megpároljuk egy serpenyőben, és ráöntjük halszeletekre, majd rászórjuk a páncéljából kiszedett főtt garnélát.
3. Egy serpenyőben megolvasztunk 6 dkg vajat. Belekeverjük a lisztet, néhány percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről, és apránként hozzáadjuk a félretett lét, minden adagot alaposan keverjünk el. A mártást a tűzre visszatéve, takaréklángon, állandóan kevergetve felforraljuk, hozzáöntjük a tejszínt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a halas keverékre, és a tetejét elsimítjuk.
4. Közben a hámozott, kockára vágott burgonyát forrásban lévő, sós vízben 15-20 percig főzzük, leszűrjük, és burgonyanyomóval összetörjük. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, és a maradék vajjal alaposan kikeverjük. A burgonyapürét rákanalazzuk vagy habzsákból rányomjuk a mártással borított halra. A sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára pirítjuk, és azonnal tálaljuk.