Öt fűzfa hal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Öt fűzfa hal
Eszközök: kés, tűzhely, wok
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
2 teáskanál
6 evőkanál földimogyoró-olaj
2 szelet friss gyömbér
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 szál durvára vágott újhagyma
1 db vékonyra szeletelt zöld húsú paprika
1 db vékonyra szeletelt piros húsú paprika
1 db csíkokra vágott sárgarépa
2 db hámozott, szeletelt paradicsom
1 evőkanál rizsbor
2 evőkanál fehér rizsecet
1 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál kristálycukor
5 dkg friss, vékonyra szeletelt bambuszrügy
vagy
5 dkg konzerv, vékonyra szeletelt bambuszrügy

Elkészítés:

1. A kibelezett halat előkészítjük, megszárítjuk, és alaposan megtisztítjuk. Mély, rézsútos vágásokkal mindkét oldalán beirdaljuk. Fél teáskanál sót beledörzsölünk a bőrébe.

2. Előmelegített wokban 4 evőkanál olajat felforrósítunk, és a halat mindkét oldalán 4 percig sütjük benne, illetve amíg a húsa megpuhul. Lecsepegtetjük, és félretesszük, közben melegen tartjuk.

3. Előmelegített wokban felhevítjük a maradék olajat, és kevergetve addig sütjük a gyömbért, a fokhagymát és az újhagymát, amíg kellemesen illatozni kezdenek. Beledobjuk a zöldségeket (a bambuszrügyet vékony csíkokra vágjuk; ha friss, akkor felhasználás előtt 30 percig főzzük) és a maradék sót, és 2-3 percig gyorsan kevergetjük. Hozzáadjuk a maradék alapanyagokat, és még 2-3 percig sütjük. A mártást a halra öntjük és azonnal tálaljuk.

Öt fűzfa hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1484 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Öt fűzfa hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
vegetáriánus ételek