Hal kókusztejben

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Hal kókusztejben
Eszközök: kés, tűzhely, wok
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg tisztított, főtt garnélarák
22 dkg karikára vágott tintahal
35 dkg lebőrözött tengeri halfilé
4 dl kókusztej
1 darabka reszelt gyömbér
másfél dl halalaplé
2 evőkanál thai piros currypaszta
2 evőkanál thai szójaszósz
2 evőkanál földimogyoró-olaj
6 szál durvára vágott újhagyma
4 evőkanál apróra vágott, friss kínai metélőhagyma
1 evőkanál halszósz
igény szerint főtt jázminrizs
igény szerint apróra vágott korianderzöld

Elkészítés:

1. A wokban felmelegítjük az olajat, és kevergetve 1-2 percig pirítjuk benne az újhagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a currykrémet, és kevergetve 1-2 percig sütjük.

2. Beletesszük a kókusztejet, a halalaplét, a kaffircitromlevelet és a citromfüvet. Felforraljuk, majd kisebbre vesszük a lángot, és még 1 percig főzzük.

3. Beletesszük a halat, a tintahalat és a garnélát, és 2-3 percig kis lángon főzzük. Hozzáadjuk a halalaplét, a szójaszószt és a metélőhagymát, és összekeverjük. A friss korianderzölddel megszórt jázminrizzsel azonnal tálaljuk.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Hal kókusztejben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2293 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Hal kókusztejben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
lexikon