Sült hal fenyőmaggal

| Wokban sütött tengeri halfilé receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült hal fenyőmaggal
Eszközök: kés, keverőtál, szűrő, tűzhely, wok
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál pirított fenyőmag
1 evőkanál apróra vágott újhagyma
2 teáskanál rizsbor
1 db kockára vágott piros húsú paprika
3 evőkanál földimogyoró-olaj
1 darabka finomra vágott gyömbér
½ teáskanál
2 és fél dkg konzerv bambuszrügy
vagy
2 és fél dkg friss bambuszrügy
igény szerint főtt rizs

Elkészítés:

1. A 2,5 cm-es kockákra vágott, fehér húsú halat besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. A 20 percre meleg vízbe tett gombát alaposan kinyomkodjuk, felaprítjuk, a kemény szárát eltávolítjuk.

2. Előmelegített wokban felforrósítunk 2 evőkanál olajat, és 3 percig benne sütjük a halat. Lecsepegtetjük, és félretesszük.

3. A tisztára törölt, előmelegített wokban felhevítjük a maradék olajat, és beletesszük a kb. 2-3 cm-es gyömbért. Addig keverjük, amíg illatozni kezd, ekkor hozzáadjuk az újhagymát, a paprikát, a kis kockákra vágott bambuszrügyet (amennyiben frisset használunk, akkor a felhasználás előtt főzzük 30 percig), a gombát és a rizsbort, és 1-2 percig főzzük.

4. Végül visszatesszük a halat, és átmelegítjük. Fenyőmaggal megszórjuk, és frissen főtt rizzsel tálaljuk.

Sült hal fenyőmaggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1217 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Sült hal fenyőmaggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
hírlevél