Kacsamell színes paprikával



Elkészítés:
1. A wokban megmelegítjük az olajat, és magas hőmérsékleten ropogós pirosra sütjük benne a kacsamellet. Megfordítjuk, és jól átsütjük. Utána félretesszük, és melegen tartjuk.
2. A wokból kiöntjük a felesleges zsiradékot, és kevergetve 2-3 percig pároljuk benne a vöröshagymát, amíg kissé megpirul.
3. Hozzáadjuk a paprikát, és tovább keverve 2-3 percig sütjük. Beletesszük a paradicsomot, az alaplét és a szójaszószt, és kis lángon 1-2 percig főzzük. Tálalóedényre szedjük. A kacsamellet vékonyan felszeleteljük, és a paprikára tesszük, majd rákanalazzuk a mártást. Tésztával tálaljuk.
Csirkealaplé

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.
2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.
3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.
Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.