Kacsamell színes paprikával

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kacsamell színes paprikával
Eszközök: kés, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db csíkokra vágott, kimagozott zöld húsú paprika
2 db bőrös kacsamell
1 db csíkokra vágott, kimagozott piros húsú paprika
1 db csíkokra vágott, kimagozott sárga húsú paprika
másfél dl csirkealaplé
1 evőkanál földimogyoró-olaj
4 db hámozott, kimagozott paradicsom
3 evőkanál thai szójaszósz
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 fej karikára vágott vöröshagyma
igény szerint főtt tészta

Elkészítés:

1. A wokban megmelegítjük az olajat, és magas hőmérsékleten ropogós pirosra sütjük benne a kacsamellet. Megfordítjuk, és jól átsütjük. Utána félretesszük, és melegen tartjuk.

2. A wokból kiöntjük a felesleges zsiradékot, és kevergetve 2-3 percig pároljuk benne a vöröshagymát, amíg kissé megpirul.

3. Hozzáadjuk a paprikát, és tovább keverve 2-3 percig sütjük. Beletesszük a paradicsomot, az alaplét és a szójaszószt, és kis lángon 1-2 percig főzzük. Tálalóedényre szedjük. A kacsamellet vékonyan felszeleteljük, és a paprikára tesszük, majd rákanalazzuk a mártást. Tésztával tálaljuk.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Kacsamell színes paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1501 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Kacsamell színes paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
facebook