Pulyka bambuszrüggyel és vízigesztenyével



Elkészítés:
1. A sherryt, a citromlevet, a szójaszószt, a gyömbért és a fokhagymát tálban összekeverjük, majd beletesszük a pulykahúst, és jól beleforgatjuk. Frissen tartó fóliával lefedjük, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük pácolódni.
2. A wokba beleöntjük a szezámolajat és a növényi olajat, és lassan felmelegítjük. Szűrőkanállal kivesszük a pulykát a pácból (a páclét félretesszük), és egyszerre néhány darabot a wokba téve kevergetve megpirítunk. A húst kivesszük a wokból, és félretesszük.
3. A félbevágott gombát, a zöldpaprikát, a cukkinit a wokba tesszük, és 3 percig keverve sütjük. Hozzáadjuk az újhagymát, és még egy percig keverve sütjük. Ezután a wokba tesszük a lecsepegtetett bambuszrügyet és a vízi gesztenyét, majd a pulykahúst a páclé felével. Közepes vagy magas hőmérsékleten további 2-3 percig keverjük, vagy amíg az összetevőket egyenletesen be nem vonja a pác.
4. Tésztán vagy rizsen azonnal tálaljuk.