Pulyka bambuszrüggyel és vízigesztenyével

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pulyka bambuszrüggyel és vízigesztenyével
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg konzerv vízigesztenye
12 dkg konzerv bambuszrügy
45 dkg kockára vágott pulykamell
4 szál negyedekre vágott újhagyma
1 db vékonyra szeletelt cukkini
1 db csíkokra vágott zöld húsú paprika
12 dkg gomba
2 evőkanál olaj
1 evőkanál szezámolaj
igény szerint főtt rizs
vagy
igény szerint főtt tészta
A páchoz:
4 evőkanál édes sherry
1 evőkanál szójaszósz
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál citromlé
1 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

1. A sherryt, a citromlevet, a szójaszószt, a gyömbért és a fokhagymát tálban összekeverjük, majd beletesszük a pulykahúst, és jól beleforgatjuk. Frissen tartó fóliával lefedjük, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük pácolódni.

2. A wokba beleöntjük a szezámolajat és a növényi olajat, és lassan felmelegítjük. Szűrőkanállal kivesszük a pulykát a pácból (a páclét félretesszük), és egyszerre néhány darabot a wokba téve kevergetve megpirítunk. A húst kivesszük a wokból, és félretesszük.

3. A félbevágott gombát, a zöldpaprikát, a cukkinit a wokba tesszük, és 3 percig keverve sütjük. Hozzáadjuk az újhagymát, és még egy percig keverve sütjük. Ezután a wokba tesszük a lecsepegtetett bambuszrügyet és a vízi gesztenyét, majd a pulykahúst a páclé felével. Közepes vagy magas hőmérsékleten további 2-3 percig keverjük, vagy amíg az összetevőket egyenletesen be nem vonja a pác.

4. Tésztán vagy rizsen azonnal tálaljuk.

Pulyka bambuszrüggyel és vízigesztenyével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1992 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Pulyka bambuszrüggyel és vízigesztenyével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
bevásárlólista