Zöld csirkecurry

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöld csirkecurry
Eszközök: kés, reszelő, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db kockára vágott csirkemellfilé
2 evőkanál thai zöld currykrém
½ db lime leve és héja
1 evőkanál halszósz
2 evőkanál thai szójaszósz
másfél dl csirkealaplé
4 dl kókusztej
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 fej karikára vágott vöröshagyma
1 evőkanál földimogyoró-olaj
4 evőkanál friss korianderzöld
1 teáskanál barna cukor
vagy
1 teáskanál pálmacukor

Elkészítés:

1. A wokban olajat melegítünk, és 1-2 perc alatt keverve megpároljuk benne a vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a currykrémet, és 1-2 percig keverve sütjük.

2. Beleöntjük a kókusztejet, az alaplét, a kaffircitromleveleket, felforraljuk, majd beletesszük a csirkehúst. 15-20 percig kis lángon sütjük, amíg a csirke megpuhul.

3. Hozzáadjuk a halszószt, a szójaszószt, a zöldcitrom héját és levét, valamint a cukrot. 2-3 percig főzzük, amíg a cukor feloldódik. Azonnal tálaljuk, a korianderzölddel díszítjük.

Zöld csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1252 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Zöld csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
twitter