Édes-savanyú csirke

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú csirke
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg sovány csirkehús
1 evőkanál finomra vágott újhagyma
1 teáskanál szezámolaj
1 db karikára vágott sárgarépa
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott zöld húsú paprika
½ teáskanál finomra vágott gyömbér
½ teáskanál zúzott fokhagyma
5 evőkanál földimogyoró-olaj
A páchoz:
2 teáskanál világos szójaszósz
1 teáskanál rizsbor
1 csipet fehér bors
½ teáskanál
kevés szezámolaj
A mártáshoz:
6 evőkanál ketchup
2 teáskanál világos szójaszósz
4 evőkanál kristálycukor
8 evőkanál rizsecet

Elkészítés:

1. A pác hozzávalóit egy tálban összekeverjük, és a csirkehúsdarabokat legalább 20 percig pácoljuk benne.

2. A mártáshoz az ecetet lábasban felmelegítjük, beletesszük a cukrot, a világos szójaszószt és a ketchupot. Addig keverjük, amíg a cukor feloldódik, majd félretesszük.

3. Előmelegített wokban felforrósítunk 3 evőkanál olajat, és kevergetve aranyszínűre sütjük benne a csirkét. Kivesszük, és félretesszük.

4. A tisztára törölt wokban felmelegítjük a maradék olajat, és addig pirítjuk a fokhagymát és a gyömbért, amíg illatozni kezdenek. Hozzáadjuk a zöldségeket, és 2 percig sütjük. Beletesszük a csirkehúst, és 1 percig sütjük. Végül ráöntjük a mártást és a szezámolajat, jól belekeverjük az újhagymát, és tálaljuk.

Édes-savanyú csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1323 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Édes-savanyú csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
bevásárlólista