Kesudiós csirke

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kesudiós csirke
Eszközök: kés, keverőtál, tűzhely, wok
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg pirított kesudió
45 dkg kicsontozott, kockára vágott csirkehús
1 db darabolt piros húsú paprika
½ teáskanál
1 teáskanál rizsbor
1 csipet kristálycukor
2 evőkanál földimogyoró-olaj
4 szelet friss gyömbér
1 teáskanál finomra vágott fokhagyma
3 evőkanál világos szójaszósz

Elkészítés:

1. A csirkét bepácoljuk 2 evőkanál világos szójaszósz, rizsbor, cukor és só keverékébe, és legalább 20 percig állni hagyjuk benne.

2. A szárított gombát 20 percre meleg vízbe áztatjuk, alaposan kinyomkodjuk, majd finomra vágjuk, közben kiszedjük belőle a kemény szárat. A levét félretesszük.

3. Előmelegített wokban felforrósítunk 1 evőkanál olajat. Beletesszük a gyömbért, és kevergetve addig sütjük, amíg illatozni kezd. Hozzákeverjük a csirkét, és további 2 percig pirítjuk. Mielőtt a csirke teljesen megsülne, kiszedjük és félretesszük.

4. A tisztára törölt wokban megmelegítjük a maradék olajat, és kevergetve addig sütjük benne a fokhagymát, amíg illatozni kezd. Beletesszük a gombát, a paprikát, és még egy percig ugyanígy sütjük. Hozzáadunk 2 evőkanállal a gomba áztatólevéből, és további 2 percig főzzük, vagy amíg elpárolog a leve.

5. A csirkét visszatesszük a wokba, ráöntjük a maradék szójaszószt és a kesudiót, és kevergetve 2 percig sütjük, vagy amíg a csirke teljesen megsül.

Kesudiós csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3845 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Kesudiós csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
tippek, fortélyok