Édes-savanyú sertésoldalas

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú sertésoldalas
Eszközök: fritőz, kés, keverőtál, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg darabolt sertésoldalas
igény szerint földimogyoró-olaj
A páchoz:
1 csipet fehér bors
½ teáskanál
2 teáskanál világos szójaszósz
A mártáshoz:
3 evőkanál fehér rizsecet
1 db karikára vágott sárgarépa
½ teáskanál apróra vágott gyömbér
10 dkg darabolt ananász
1 evőkanál világos szójaszósz
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál ketchup
másfél evőkanál földimogyoró-olaj
1 db durvára vágott zöld húsú paprika
1 kisebb fej durvára vágott vöröshagyma
½ teáskanál apróra vágott fokhagyma

Elkészítés:

1. Egy tálban összekeverjük a pác hozzávalóit, beletesszük a húst, és legalább 20 percig állni hagyjuk benne.

2. A wokban vagy fritőzben a bő olajban sütéshez elegendő olajat melegítünk 180-190 °C-ra, vagy amíg egy kenyérkocka fél perc alatt megbarnul benne. Az oldalast beletesszük, 8 percig sütjük, majd lecsepegtetjük.

3. A mártáshoz összekeverjük az ecetet, a cukrot, a világos szójaszószt és a ketchupot, majd félretesszük.

4. Előmelegített wokban felforrósítjuk az olajat, 2 percig keverve sütjük benne a paprikát, a vöröshagymát és a sárgarépát, majd félretesszük.

5. A wokot tisztára töröljük, felmelegítjük, majd felforrósítjuk benne a maradék olajat. Kevergetve addig sütjük a fokhagymát és a gyömbért, amíg illatozni kezdenek. Hozzáöntjük az ecetes keveréket. Felforraljuk, majd hozzáadjuk az ananászt. Végül beletesszük a húst, a paprikát, a vöröshagymát és a sárgarépát. Addig keverjük, amíg jól átforrósodik, majd azonnal tálaljuk.

Az oldalast falatnyi darabokra vágjuk. Legjobb, ha megkérjük a hentest, hogy bárddal darabolja fel.
Édes-savanyú sertésoldalas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1807 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Édes-savanyú sertésoldalas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
recept beküldése