Rákos húsgolyó

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rákos húsgolyó
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg konzerv tarisznyarák
3 szál finomra vágott újhagyma
1 teáskanál thai piros currypaszta
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 db tojás
igény szerint földimogyoró-olaj
igény szerint főtt rizs
A mártáshoz:
3 db darabolt paradicsom
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 nagyobb piros chilipaprika
2 db apróra vágott mogyoróhagyma
1 evőkanál földimogyoró-olaj
4 szál apróra vágott újhagyma
A sütéshez:
igény szerint olaj
vagy
igény szerint földimogyoró-olaj

Elkészítés:

1. A sertéshúst és a lecsepegtetett rákhúst mély tálba tesszük és összekeverjük. Hozzáadjuk az újhagymát, a fokhagymát, a currykrémet, a kukoricakeményítőt és a tojásfehérjét, és felverjük sűrű tésztává. Nedves kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk belőle.

2. Az olajat felmelegítjük a wokban, és adagonként 3-4 percig sütjük benne a húsgolyókat, közben gyakran forgatva, amíg aranyszínűre sülnek. Konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk az olajat, és melegen tartjuk őket.

3. A mártáshoz a wokban olajat melegítünk, és 1-2 percig keverve sütjük benne a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a kicsumázott és felkarikázott chilipaprikát és az újhagymát, 1-2 percig szintén keverve sütjük, majd a paradicsomot is beletesszük. Gyorsan összekeverjük, és a húsgolyókra kanalazzuk. A rizzsel azonnal tálaljuk.

Rákos húsgolyó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1553 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Rákos húsgolyó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
hírlevél