Rákos húsgolyó



Elkészítés:
1. A sertéshúst és a lecsepegtetett rákhúst mély tálba tesszük és összekeverjük. Hozzáadjuk az újhagymát, a fokhagymát, a currykrémet, a kukoricakeményítőt és a tojásfehérjét, és felverjük sűrű tésztává. Nedves kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk belőle.
2. Az olajat felmelegítjük a wokban, és adagonként 3-4 percig sütjük benne a húsgolyókat, közben gyakran forgatva, amíg aranyszínűre sülnek. Konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk az olajat, és melegen tartjuk őket.
3. A mártáshoz a wokban olajat melegítünk, és 1-2 percig keverve sütjük benne a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a kicsumázott és felkarikázott chilipaprikát és az újhagymát, 1-2 percig szintén keverve sütjük, majd a paradicsomot is beletesszük. Gyorsan összekeverjük, és a húsgolyókra kanalazzuk. A rizzsel azonnal tálaljuk.