Hoisin sertés fokhagymás tésztával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hoisin sertés fokhagymás tésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
45 dkg csíkokra vágott sertéskaraj
4 evőkanál rizsecet
4 evőkanál fehérborecet
4 evőkanál hoisin-szósz
2 szál karikára vágott újhagyma
1 teáskanál kristálycukor
1 evőkanál kukoricaolaj
vagy
1 evőkanál földimogyoró-olaj
ízlés szerint összevágott korianderzöld

Elkészítés:

1. Először a vékony tésztát 3 percig vagy a csomagoláson szereplő útmutató szerint forró vízben főzzük, amíg megpuhul. Alaposan lecsepegtetjük, hideg vízzel leöblítjük, ismét lecsepegtetjük, és félretesszük.

2. Közben a sertésszeleteket megszórjuk cukorral, és kézzel beledörzsöljük. A wokot felforrósítjuk. 1 evőkanál olajat addig melegítünk benne, amíg csillogni nem kezd. Beletesszük a sertéshúst, és kevergetve 3 percig sütjük, amíg átsül, és elveszíti rózsaszín színét. Szűrőkanállal kiszedjük a wokból, és melegen tartjuk. A kétféle ecetet a wokba öntjük, és kb. 5 evőkanálnyira elforraljuk. Beleöntjük a hoisinszószt az újhagymával együtt, és addig hagyjuk bugyogni, amíg a fele elpárolog. Visszatesszük a húst, és az egészet összekeverjük.

3. Gyorsan kitöröljük a wokot, és újra felmelegítjük. Beleöntjük a fokhagymás olajat, és addig melegítjük, amíg csillogni kezd. Beletesszük a fokhagymát, fél percig kevergetve aranyszínűre és ropogósra sütjük, majd szűrőkanállal kiszedjük a wokból, és félretesszük.

4. A tésztát a wokba tesszük, és folyamatosan keverve átmelegítjük. A tányérokban elosztjuk, rátesszük a hús és a hagyma keverékét, rászórjuk a fokhagymaszeleteket és a korianderzöldet.

Hoisin sertés fokhagymás tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1532 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Hoisin sertés fokhagymás tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
recepttár