Fűszeres szecsuáni sertés

| Szecsuáni sertés receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres szecsuáni sertés
Eszközök: fazék, kés, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
28 dkg császárhús
1 csipet fehér bors
1 evőkanál földimogyoró-olaj
1 evőkanál chilis szójababszósz
1 evőkanál erjesztett feketebab
1 db csíkokra vágott zöld húsú paprika
1 db csíkokra vágott piros húsú paprika
1 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál sötét szójaszósz
1 teáskanál édes vörösbabkrém
igény szerint főtt rizs

Elkészítés:

1. Egy fazék vizet felforralunk, beletesszük a sertéshúst, majd lefedjük és 20 percig kis lángon főzzük. Időnként leszedjük a habját. A húst hűlni és pihenni hagyjuk, majd vékony csíkokra vágjuk.

2. Előmelegített wokban felforrósítjuk az olajat, és keverve sütjük a húst, amíg a szeletek zsugorodni nem kezdenek. Belekeverjük a chilis szójababszószt, majd a fekete babot és ízlés szerint a vörösbabkrémet. Végül beledobjuk a paprikát és a maradék alapanyagokat, és még 2 percig keverve sütjük. Frissen főtt rizzsel tálaljuk.

Fűszeres szecsuáni sertés
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1878 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Fűszeres szecsuáni sertés
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
bevásárlólista

Kapcsolódó receptek (császárhús összetevők alapján)