Fűszeres szecsuáni sertés
Húsételek | Szecsuáni sertés receptek
Elkészítési idő:
40 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Egy fazék vizet felforralunk, beletesszük a sertéshúst, majd lefedjük és 20 percig kis lángon főzzük. Időnként leszedjük a habját. A húst hűlni és pihenni hagyjuk, majd vékony csíkokra vágjuk.
2. Előmelegített wokban felforrósítjuk az olajat, és keverve sütjük a húst, amíg a szeletek zsugorodni nem kezdenek. Belekeverjük a chilis szójababszószt, majd a fekete babot és ízlés szerint a vörösbabkrémet. Végül beledobjuk a paprikát és a maradék alapanyagokat, és még 2 percig keverve sütjük. Frissen főtt rizzsel tálaljuk.