Katsudon

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Katsudon
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet kicsontozott sertésborda
5 db tojás
4 evőkanál japán szójaszósz
4 evőkanál liszt
2 dl olaj
1 fej karikára vágott vöröshagyma
2 evőkanál mirin
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A lisztet, a tojást és a tonkatsut külön tálba tesszük. A húst sodrófával kissé ellapítjuk, hogy vékonyabb legyen.

2. A kicsontozott, egyenként kb. 15 dkg-os hússzeletet előbb a lisztbe, majd az 1 db kissé felvert tojásba, végül a kenyérmorzsába mártjuk. Frissen tartó fóliával lefedjük, 10 percre a hűtőbe tesszük, majd újra megforgatjuk a tojásban és a morzsában.

3. A wokot felmelegítjük. 2 cm magasan olajat öntünk bele, és felforrósítjuk. Egyenként beletesszük a hússzeleteket, kisebbre vesszük a lángot, és közepes hőmérsékleten mindkét oldalukat 4 percig sütjük, illetve amíg a hús átsül, és a kenyérmorzsa aranyszínű lesz. Végül kivesszük és csíkokra vágjuk őket.

4. Közben a dashialaplét, a szójaszószt és a mirint lábasban gyenge tűzön feltesszük főni. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és 5 percig kis lángon főzzük.

4 db tojást egy tálkában felverünk, majd a lábasba öntjük. Lefedjük, és 1 percig főzzük.

5. A rizst elosztjuk négy tálban. A húst a tetejére tesszük, majd rámerjük a tojásos hagymás alaplét. Azonnal tálaljuk.

Katsudon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3183 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Katsudon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
vegetáriánus ételek