Csípős szezámmagos marhahús

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csípős szezámmagos marhahús
Eszközök: kés, tűzhely, vágódeszka, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél evőkanál szezámmag
50 dkg csíkokra vágott marhahátszín
1 db finomra vágott, kimagozott piros chilipaprika
1 nagyobb fej rózsáira bontott brokkoli
1 db csíkokra vágott sárga húsú paprika
1 evőkanál összevágott, friss koriander
3 evőkanál szezámolaj
½ teáskanál chilipehely
1 teáskanál kukoricakeményítő
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál chiliolaj
1 és ¼ dl marhahúsleves
2 evőkanál szójaszósz
igény szerint főtt vadrizs
igény szerint főtt hosszúszemű fehér rizs

Elkészítés:

1. A marhahúscsíkokat egy evőkanál szezámmaggal összekeverjük. Egy másik tálban elvegyítjük az alaplét, a szójaszószt, a gyömbért, a fokhagymát, a kukoricakeményítőt és a chilipelyhet.

2. Egy nagy wokban vagy serpenyőben 1 evőkanál szezámolajat felforrósítunk, és 2-3 percig keverve sütjük benne a marhahúst. Utána kiszedjük, és félretesszük.

3. A megmaradt olajat kiöntjük a wokból, és papírtörlővel tisztára töröljük. A megmaradt olajat felmelegítjük, beletesszük a brokkolit, a paprikát, a chilipaprikát, ízlés szerint a chiliolajat, és 2-3 percig keverve sütjük. Hozzákeverjük a fűszeres alaplét, lefedjük, és takaréklángon 2 percig sütjük.

4. Visszatesszük a wokba a marhahúst, és időnként megkeverve gyenge tűzön addig forraljuk, amíg besűrűsödik a leve, majd még 1-2 percig sütjük.

5. A maradék szezámmaggal megszórjuk. Főtt hosszú szemű rizsen és vadrizsen tálaljuk, korianderzölddel díszítjük.

Ha nincs kész marhahúslevesünk nyugodtan készítsük el húsleveskockából.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Csípős szezámmagos marhahús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1946 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Csípős szezámmagos marhahús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
twitter