Tagliatelle kecskesajttal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 2-3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg kecskesajt
17 és fél dkg tagliatelle
2 gerezd fokhagyma
1 csipet
2 és fél dkg vaj
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A gombát, a vöröshagymát és a fokhagymát vékonyan szeleteljük fel.

2. Főzzük ki a tésztát sós vízben a csomagolásán utasításnak megfelelően.

3. Melegítsük fel a vajat és az olajat serpenyőben, és 3-4 perc alatt pirítsuk benne aranybarnára a vöröshagymát. Tegyük bele a gombát és a fokhagymát, és kevergetve addig süssük, amíg a gomba is szép barna lesz.

4. Szűrjük le a tésztát, de a főzővizéből 4 evőkanálnyit őrizzünk meg. Tegyük vissza a tésztát az edénybe a kanál vízzel együtt, és keverjük bele a hagymás gombát is.

5. Törjük nagyobb darabokra a kemény kecskesajtot, és óvatosan forgassuk a forró tésztába, hogy olvadni kezdjen.

6. Szórjunk rá frissen őrölt fekete borsot, csepegtessünk rá kevés olívaolajat, és zöldséghámozóval faragjunk rá egy-két vékony parmezánforgácsot.

A tészta javasolt elkészítési módja: a gombát megsózzuk és a kiengedett levében megpároljuk, majd lepirítjuk. Hozzáadjuk a hagymákat, melyeket csak üvegesre sütünk. A tésztát csak a hagyma megdinsztelésének a kezdetén kezdjük el főzni. Ahogy az olaszok mondják: "a tészta nem vár semmire, senkire, rá kell várni."
A gomba érdekesen finom ízt ad ennek a vegetáriánusbarát tésztának és szaftossá teszi.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Tagliatelle kecskesajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1058 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Kép nélkül
Tagliatelle kecskesajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
szólj hozzá, értékelj