Serpenyős marhahús brokkolival és gyömbérrel

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Serpenyős marhahús brokkolival és gyömbérrel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg csíkokra vágott bélszín
20 dkg rózsáira bontott brokkoli
1 teáskanál apróra vágott gyömbér
2 evőkanál földimogyoró-olaj
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
1 teáskanál
1 teáskanál világos szójaszósz
A páchoz:
1 evőkanál világos szójaszósz
1 teáskanál szezámolaj
1 teáskanál rizsbor
1 teáskanál kristálycukor
1 csipet fehér bors

Elkészítés:

1. A pác hozzávalóit tálba öntjük, és belekeverjük a marhahúst. Lefedjük, és 60 percet állni hagyjuk. Közben időnként átkeverjük. A brokkolirózsákat forró vízben fél percig blansírozzuk, majd lecsepegtetjük és félretesszük.

2. Egy nagy wokban 1 evőkanál olajat felforrósítunk, és 1 percig kevergetve pirítjuk benne a fokhagymát, a gyömbért és a vöröshagymát. Hozzáadjuk a brokkolit, és ugyanígy sütjük még egy percig, majd kivesszük a wokból, és félretesszük.

3. Tisztára törölt és előmelegített wokban felforrósítjuk a maradék olajat, és kevergetve addig sütjük benne a marhahúst, amíg megváltozik a színe. A brokkolis keveréket visszatesszük, hozzáadjuk a sót, a szójaszószt, és kevergetve főzzük. Azonnal tálaljuk.

Serpenyős marhahús brokkolival és gyömbérrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1895 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Serpenyős marhahús brokkolival és gyömbérrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
cikkek