Marhahús hagymával és brokkolival

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marhahús hagymával és brokkolival
Eszközök: kés, tűzhely, vágódeszka, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db finomra vágott mogyoróhagyma
22 dkg rózsáira bontott brokkoli
2 fej karikára vágott vöröshagyma
35 dkg csíkokra vágott marhahátszín
2 evőkanál földimogyoró-olaj
4 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
3 db darabolt kaffircitromlevél
6 szál apróra vágott újhagyma
4 dl kókusztej
2 evőkanál thai zöld currykrém
néhány levél thai bazsalikom

Elkészítés:

1. A wokban felmelegítjük az olajat, és 1-2 percig kevergetve pirítjuk benne a currykrémet. Beletesszük a vékony csíkokra vágott húst - ha szükséges, több adagban -, és szintén megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk a vöröshagymát, az újhagymát és a mogyoróhagymát, és 2-3 percig keverve sütjük. Beletesszük a brokkolit is, és még 2-3 percig sütjük.

3. Beleöntjük a kókusztejet, hozzáadjuk a durvára aprított kaffircitromlevelet, és felforraljuk. 8-10 percig kis lángon főzzük, amíg a hús megpuhul. Belekeverjük a korianderzöldet és azonnal tálaljuk.

Marhahús hagymával és brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1335 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Marhahús hagymával és brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
recept beküldése