Chop suey marhahússal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Chop suey marhahússal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg csíkokra vágott marhahátszín
vagy
45 dkg oldalas
1 fej rózsáira bontott brokkoli
22 dkg szeletelt gomba
2 evőkanál földimogyoró-olaj
1 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
2 szál darabolt szárzeller
22 dkg zsenge cukorborsóhüvely
8 db vékonyra szeletelt vízigesztenye
1 evőkanál osztrigaszósz
1 teáskanál
5 dkg konzerv, csíkokra vágott bambuszrügy
vagy
5 dkg friss, csíkokra vágott bambuszrügy
A páchoz:
1 evőkanál rizsbor
1 csipet fehér bors
1 csipet
1 evőkanál világos szójaszósz
½ teáskanál szezámolaj
A tálaláshoz:
igény szerint főtt rizs

Elkészítés:

1. A pác hozzávalóit egy tálban összekeverjük, beletesszük a húst, és 20 percig pácoljuk. A brokkolirózsákat forró vízben fél percig blansírozzuk, majd lecsepegtetjük és félretesszük őket.

2. Előmelegített wokban egy evőkanál olajat felforrósítunk, és keverve addig sütjük a marhahúst, amíg megváltozik a színe, majd kivesszük és félretesszük.

3. A wokot tisztára töröljük, megmelegítjük benne a maradék olajat, és 1 percig kevergetve pirítjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a ferdén felkarikázott zellert és a brokkolit, 2 percig sütjük, majd beletesszük a hosszában kettévágott cukorborsóhüvelyeket, a leöblített és vékony csíkokra vágott bambuszrügyet (ha frisset használunk, akkor előbb 30 percig főzzük), a vízigesztenyét, a gombát, és még 1 percig sütjük. Hozzáadjuk a marhahúst, osztrigaszósszal és sóval ízesítjük, frissen főtt rizzsel tálaljuk.

Chop suey marhahússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1342 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Chop suey marhahússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
facebook