Mór babos mártogató

| Lóbabkrém receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mór babos mártogató
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg mélyhűtött lóbab
vagy
50 dkg fejtett, friss lóbab
1 evőkanál finomra vágott mentalevél
1 ¾ dl víz
1 evőkanál citromlé
1 fej finomra vágott vöröshagyma
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint pirospaprika
A tálaláshoz:
igény szerint grissini
vagy
igény szerint friss, ropogós kenyér

Elkészítés:

1. Amennyiben friss, fejtett lóbabot használunk, egy nagyobb fazékban enyhén sós vizet forralunk. Beletesszük a babot, és takaréklángon, lefedve 7 percig pároljuk. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és újra lecsepegtetjük. Kinyomjuk a héjból a magot, a héját kidobjuk. Ha fagyasztott lóbabbal dolgozunk, hagyjuk, hogy teljesen felengedjen, utána eltávolíthatjuk a héját.

2. Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat, hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát és a római köményt, majd időnként megkeverve lassú tűzön pároljuk, míg a hagyma megüvegesedik. Hozzáadjuk a lóbabot is, és gyakran kevergetve 5 percig főzzük.

3. Levesszük a serpenyőt a tűzről, a babos keveréket turmixgépbe öntjük. Hozzáadjuk a citromlét, a maradék olívaolajat, a vizet, a mentát, és pürésítjük. Sóval és borssal ízesítjük.

4. Visszakanalazzuk a pürét a serpenyőbe, és lassú tűzön felmelegítjük. Kis tálkákba merjük, és paprikával meghintjük. Bármilyen mártogatnivalóval (pl. nyers zöldségekkel is) kínálhatjuk.

Mór babos mártogató
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2061 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Mór babos mártogató
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
google+