Olajbogyó naranccsal és citrommal

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Olajbogyó naranccsal és citrommal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál reszelt narancshéj
2 teáskanál reszelt citromhéj
2 teáskanál római kömény
1 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 teáskanál édesköménymag
3 szál finomra vágott újhagyma
1 csipet őrölt fahéj
4 evőkanál fehérborecet
5 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál narancslé
1 evőkanál friss, apróra vágott mentalevél

Elkészítés:

1. Kisebb, vastag aljú serpenyőben szárazon pirítjuk az édesköményt a római köménnyel együtt, a serpenyőt addig rázogatva, míg a magok pattogni kezdenek, és aromás illatuk érezhetővé válik. Levesszük a serpenyőt a tűzről, és hűlni hagyjuk.

2. A kétféle olajbogyót a narancs- és citromhéjjal, újhagymával, fahéjjal és a pirított fűszerekkel együtt mély tálba szórjuk.

3. A fehérborecetet elkeverjük az olívaolajjal és a narancslével, hozzáadjuk a mentát és a petrezselymet, majd az olajbogyókra öntjük. Alaposan összerázzuk, majd lefedjük az edényt, és tálalás előtt egy-két napig hűtőben tároljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Olajbogyó naranccsal és citrommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1531 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Olajbogyó naranccsal és citrommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
pinterest