Wonton

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Wonton
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tálaláshoz:
igény szerint chiliszósz
vagy
igény szerint szilvaszósz
A töltelékhez:
½ teáskanál
3 evőkanál thai szójaszósz
1 db tojás
6 dkg darabolt ceruzabab
12 dkg apróra vágott gomba
6 szál apróra vágott újhagyma
2 evőkanál földimogyoró-olaj
5 dkg lecsepegtetett kukoricakonzerv
vagy
5 dkg kukorica
1 evőkanál barna cukor
vagy
1 evőkanál pálmacukor
A wontonhoz:
1 db tojás
igény szerint földimogyoró-olaj

Elkészítés:

1. A wokban felmelegítjük az olajat, és kevergetve 1-2 percig sütjük benne az újhagymát, a gombát és a babot. Hozzáadjuk a kukoricát, jól összekeverjük, majd a zöldségeket a wok szélére toljuk.

2. A wokba beleöntjük a felvert tojást. Addig keverjük, amíg elkezd megszilárdulni, majd összeforgatjuk a zöldségekkel, és hozzáadjuk a szójaszószt, a cukrot és a sót. Ezután levesszük a tűzről.

3. A wontonlapokat egymásra halmozzuk, a legfelső közepére teszünk egy teáskanálnyi tölteléket. A széleit bekenjük a felvert tojással, és keresztben kettéhajtva kis, háromszögletű csomagot készítünk, a széleit összeragasztjuk.

A többi lapot ugyanígy megtöltjük.

4. A sütéshez az olajat a wokban felforrósítjuk. A csomagokat több adagban beletesszük, és 3-4 perc alatt aranyszínűre sütjük őket. Szűrőkanállal kivesszük, és konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk az olajat. A kész wontonokat melegen tartjuk, amíg az összes el nem készül.

5. Szilvaszósszal vagy chiliszósszal forrón tálaljuk.

Wonton
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1216 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Wonton
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
lexikon