Rakott hal burgonyával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rakott hal burgonyával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg burgonya
25 dkg lebőrözött, kockára vágott tőkehalfilé
25 dkg lebőrözött, kockára vágott füstölt tőkehalfilé
1 fej lilahagyma
5 evőkanál liszt
4 és fél dl tej
másfél dl zsíros tejszín
5 evőkanál vaj
1 db kimagozott piros húsú paprika
15 dkg rózsáira bontott brokkoli
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A szeletelt burgonyát egy fazék forrásban lévő vízben 10 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, és félretesszük.

2. Közben egy serpenyőben felhevítjük a vajat, beleszórjuk a félbevágott és felszeletelt lilahagymát, és 3-4 percig kevergetve pároljuk. Meghintjük a liszttel, és takaréklángon további 1 percig keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, felforraljuk, majd takaréklángon, kevergetve besűrítjük.

3. A burgonyaszeletek felét lerakjuk egy laposabb hőálló tálba. A mártásba belekeverjük a kétféle lebőrözött és kockára vágott halat, a kockákra vágott paprikát és a brokkolirózsákat, majd 10 percig takaréklángon főzzük. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. A mártást rákanalazzuk a burgonyaszeletekre.

4. A maradék burgonyaszeletekkel beborítjuk a halas-zöldséges keveréket, a tetejét meghintjük a frissen reszelt parmezán sajttal, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Rakott hal burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5155 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Rakott hal burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
könyvek