Zöldfűszeres burgonyagratin füstölt lazaccal

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldfűszeres burgonyagratin füstölt lazaccal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg csíkokra vágott füstölt lazac
35 dkg szeletelt burgonya
4 dl tej
5 dkg szeletelt vöröshagyma
10 dkg apróra vágott póréhagyma
2 teáskanál szemcsés mustár
1 evőkanál apróra vágott, friss tárkony
1 evőkanál apróra vágott, friss kapor
2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
3 gerezd hámozott fokhagyma
4 dkg vízitorma
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Egy nagy, vastag aljú serpenyőbe öntjük a tejet, beleszórjuk a fokhagymát, a babérlevelet, a vöröshagymát, a póréhagymát és a füstölt lazacot, majd takaréklángon felmelegítjük. Amikor a tej már majdnem felforrt, szűrőlapáttal kivesszük a lazacdarabokat, és hagyjuk őket kihűlni egy tányéron.

2. A 2 mm-es szeletekre vágott burgonyát fakanállal belekeverjük a tejbe. Időnként megkeverve, hogy ne ragadjon le, az újraforrástól számítva 12 percig főzzük - akkor jó, ha a burgonya már kezd megpuhulni és a tej kissé besűrűsödik a burgonyakeményítőtől. Kivesszük a fokhagymát és a babérlevelet.

3. A tejben főtt burgonyához keverjük a zöldfűszereket, a mustárt, és borsozzuk.

A keveréket beleöntjük egy 19 cm átmérőjű, kivajazott és sütőpapírral borított, lapos tortaformába. Lefedjük zsírpapírral, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

4. Kivesszük a sütőből, és ráhelyezünk egy lábost. Hűlni hagyjuk 20 percig, majd kiborítjuk a sütőlemezre, és előmelegített forró grillsütőben barnára pirítjuk a tetejét.

5. A megsült gratint 6 tortaszeletre vágjuk, majd vízitormával és füstöltlazac-csíkokkal díszítve tálaljuk.

A receptben 6 főre megadott mennyiség előételnek elegendő. Ha főételként akarjuk tálalni emeljük meg a mennyiséget kb. a duplájára.
Zöldfűszeres burgonyagratin füstölt lazaccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1481 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Zöldfűszeres burgonyagratin füstölt lazaccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
szólj hozzá, értékelj