Spagetti koktélparadicsommal
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 C-fokra (a légkeverékest 180 C-fokra). Tegyük bele a paradicsomot lapos tűzálló tálba, csurgassuk rá az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és süssük 15 percig, amíg kissé megpuhul.
Főzzük ki sós vízben a spagettit a csomagoláson található utasítás szerint.
Közben vágjuk apró kockákra a fetát, a petrezselyemzöldet pedig aprítsuk fel. Szűrjük le a tésztát, majd tegyük vissza az edénybe. Adjuk hozzá a sült paradicsomot a levével együtt, valamint a sajtot, a fekete olajbogyót és a petrezselyemzöldet. Óvatosan forgassuk össze, és frissen reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk.
Már a 12. században felbukkant a spagetti előfutára. Egy bizonyos tria (kis csíkok) elnevezésű tésztafélét készítettek abban az időben Szicíliában. Kötőtűk köré tekerve formázták.
Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Ez az apró paradicsom sütve nagyon édes, érdekes kombinációt alkot a sajt sós ízével.