Gyors burgonyás csirke

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyors burgonyás csirke
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg burgonyapüré
8 dkg reszelt cheddar sajt
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
1 ágacska apróra vágott kakukkfű
1 evőkanál sűrített paradicsom
2 evőkanál sima liszt
2 db apróra vágott sárgarépa
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A darált csirkehúst, a vöröshagymát és a sárgarépát egy teflonserpenyőben zsiradék nélkül pirítjuk 5 percig, gyakran kevergetve. Meghintjük a liszttel, és takaréklángon további 2 percig keverjük.

2. Apránként hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a csirkealaplét, majd 15 percig főzzük. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és friss kakukkfűvel. Átöntjük egy sütőtálba, és hagyjuk, hogy kissé kihűljön.

3. A vajjal és tejjel kikevert burgonyapürét rákanalazzuk a csirkés keverékre, és megszórjuk sajttal. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, hogy a sajt ráolvadjon, és aranybarnára piruljon.

4. Az egytálételt a sütőtálban tálaljuk, és zöldborsót kínálunk mellé.

Burgonyapüré

Burgonyapüré
80 dkg burgonya
1 dl tejszín
5 dkg vaj
1 dl tej
ízlés szerint őrölt szerecsendió
ízlés szerint

1. Meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk a burgonyát, s annyi vízben ami éppen ellepi feltesszük főni. Beletesszük a sót, félig lefedjük, puhára főzzük.

2. Ha megfőtt leszűrjük (leve akár levesekhez, akár főzelékekhez jól felhasználható).

3. Még melegen burgonyanyomóval áttörjük. Belekeverjük még forrón a vajat.

4. A tejet és a tejszínt felforrósítjuk, s apránként a burgonyához keverjük. Habosra keverhetjük lyukas fakanállal vagy kézi robotgép habverő betétjével. Ha szükséges utánsózzuk, s őrölt szerecsendióval fűszerezzük.

Csak frissen jó, tehát azonnal tálaljuk. Ha szeretjük gazdagabban reszelt sajtot is keverhetünk bele, csak arra ügyeljünk, hogy a sajt olvadjon meg.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Gyors burgonyás csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1341 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Gyors burgonyás csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
twitter