Francia falusi bárányegytál

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Francia falusi bárányegytál
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg apróra vágott aszalt sárgabarack
200 dkg kicsontozott, kockára vágott báránycomb
100 dkg szeletelt burgonya
3 evőkanál vaj
2 evőkanál étolaj
6 szál szeletelt póréhagyma
1 evőkanál sima liszt
másfél dl rozébor
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál apróra vágott mentalevél
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A 2,5 cm-es kockákra vágott bárányhúst egy nagy hőálló sütőedényben, a felhevített olajban, közepes lángon 5-8 perc alatt barnára pirítjuk, majd áttesszük egy tányérra.

2. A sütőedénybe tesszük a póréhagymát, és 5 perc alatt, időnként megkeverve üvegesre pirítjuk. Beleszórjuk a lisztet, és még 1 percig kevergetjük. Hozzáöntjük a bort és a csirkealaplét, és kevergetve felforraljuk. Belekeverjük a sűrített paradicsomot, a cukrot, a mentát, a sárgabarackot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. Visszatesszük a bárányhúst, és belekeverjük. A tetejét befedjük a burgonyaszeletekkel, megkenjük olvasztott vajjal, és az ételt lefedve, 180 °C-ra előmelegített sütőben másfél órán át sütjük.

4. A sütőt 200 °C-ra állítjuk, majd fedő nélkül sütjük még 30 percig, amíg a burgonyaszeletek aranybarnára pirulnak. Friss mentával díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Francia falusi bárányegytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1899 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Francia falusi bárányegytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
vegetáriánus ételek