Marhahús sárgarépás-burgonyás paplanban

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahús sárgarépás-burgonyás paplanban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg lisztes burgonya
45 dkg sovány darált marhahús
2 nagyobb kockára vágott sárgarépa
2 evőkanál vaj
1 evőkanál Worcestershire szósz
3 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 szál apróra vágott szárzeller
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál liszt
3 evőkanál zsírszegény tej
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. A darált marhahúst egy serpenyőben zsiradék nélkül, nagy lángon 3-4 percig pirítjuk, majd a vöröshagymával és a fokhagymával együtt további 5 percig sütjük, és végül a liszttel 1 percig keverjük.

2. Apránként hozzáadjuk a marhahúslevest és a sűrített paradicsomot, beletesszük a szárzellert, 1 evőkanálnyi petrezselymet és a Worchestershire-szószt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A keveréket felforraljuk, majd takaréklángon 20-25 percig főzzük. A keveréket belekanalazzuk egy 1,25 liter űrtartalmú sütőformába.

3. Közben a burgonyát és a sárgarépát egy fazék forrásban lévő vízben 10 percig főzzük, leszűrjük, és összetörjük.

4. A sárgarépás burgonyát összekeverjük a vajjal, a tejjel és a petrezselyemmel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A burgonyapürével - kanalanként adagolva, vagy egy habzsákból kinyomva - befedjük a marhahúskeveréket.

5. Az egytálételt 200 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, majd tűzforrón tálaljuk.

Marhahúsleves

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
100 dkg marhahús
2 db érett paradicsom
4 liter hideg víz
1 nagyobb sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

1. Mossuk, hámozzuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. Ha szegfűszeget is használunk, szurkáljuk a hagymába. Csak nagyon érett paradicsomot vásároljunk. A zellerszál leveleit is hozzáadhatjuk.

2. Vízzel teli nagy lábost tegyünk alacsony fokozatra, tegyük bele a húst (1. kép) és a csontokat. A víznek lassan kell forrnia, csupán gyöngyözve

a teljes főzési idő alatt.

3. Adjuk hozzá a zöldségeket (2. kép), a zöldfűszereket és a fűszereket. Az elején csak kevés sót tegyünk bele, még sózhatjuk a főzés során.

4. Szedjük le a habot a főzés alatt (3. kép), amely először bőségesen fog képződni a tetején, majd egyre kevésbé. A húslevest alacsony tűzön 180 percen át főzzük.

5. A húslevest szűrjük tálba (4. kép), szedjük ki a zöldségeket. (A húst egy kedvelt mártással is tálalhatjuk.) Amikor a leves teljesen kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe. A zsiradék megszilárdul a felszínén, és könnyedén leemelhető.

Marhahús sárgarépás-burgonyás paplanban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1162 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Marhahús sárgarépás-burgonyás paplanban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
szótár