Zöldséges marhapörkölt mustáros burgonyapürével

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldséges marhapörkölt mustáros burgonyapürével
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg szeletelt gomba
másfél dl vörösbor
25 dkg marhalapocka
1 teáskanál kukoricaliszt
1 csokor zöldfűszer
1 db közepes méretű, apróra vágott paradicsom
1 gerezd zúzott fokhagyma
10 db hámozott, apró szemű mogyoróhagyma
2 evőkanál étolaj
ízlés szerint bors
A burgonyapüréhez:
1 teáskanál dijoni mustár
2 db lisztes, közepes méretű burgonya
2 és fél dl meleg tej

Elkészítés:

1. Egy vastag aljú hőálló tálban felhevítjük az olajat, beleforgatjuk a zsírtalanított és 8 darabra vágott marhahúst és a mogyoróhagymát, majd 4-5 perc alatt, állandó keverés mellett megpirítjuk. Hozzákeverjük a fokhagymát, a paradicsomot, a gombát, a bort, a csirkealaplét és a vegyes zöldfűszert.

2. A keveréket majdnem forráspontig hevítjük, majd lefedjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 45-60 percig sütjük, hogy minden összetevő megpuhuljon.

3. A marhahús sütési idejének vége előtt 30 perccel a hámozott és felszeletelt burgonyát forrásban lévő vízben 20 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, áttesszük egy tálba, majd a tejjel pürésítjük, belekeverjük a mustárt, és melegen tartjuk.

4. A húst és a zöldségeket szűrőlapáttal egy előmelegített tálra szedjük. A visszamaradt pecsenyelét magas hőfokon a felére besűrítjük, majd a tüzet takarékra állítjuk, kivesszük a zöldfűszercsokrot, és ha kell, után ízesítjük.

5. A lisztet egy kevés hideg vízzel pépesre keverjük. A pecsenyeléhez adjuk, és erőteljesen kevergetve felforraljuk. A mártást a húsra öntjük, és a mustáros burgonyapürével tálaljuk.

Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Zöldséges marhapörkölt mustáros burgonyapürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1762 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Zöldséges marhapörkölt mustáros burgonyapürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
ételfotó