Sült ratatouille burgonya-cikkekkel



Elkészítés:
1. A burgonyát 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a sütőből kivéve cikkekre vágjuk a még nem egészen puha burgonyaszemeket.
2. A pácléhez az összes hozzávalót elektromos habverővel vagy turmixgépben alaposan összekeverjük.
3. Egy nagy tálba tesszük a burgonyacikkeket, az 1 cm vastag cikkekre vágott padlizsánt, a fél cm vastag cikkekre vágott lilahagymát, a paprikákat és a hosszában felvágott és felszeletelt cukkinit, és a páclével alaposan összekeverjük.
4. A zöldségeket beleöntjük egy teflontepsibe, és a sütőben 25-30 perc alatt - időnként megkeverve - puhára és aranybarnára sütjük. Az utolsó 5 percre hozzáadjuk a paradicsomot, hogy átforrósodjon és megpattanjon a héja.
5. Egy tálban simára keverjük a krémsajtot a mézzel és a füstölt pirospaprikával.
6. A ratatouille-t apróra vágott friss petrezselyemmel megszórva, az ízesített krémsajttal tálaljuk.