Sült ratatouille burgonya-cikkekkel

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült ratatouille burgonya-cikkekkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg darabolt padlizsán
30 dkg héjas burgonya
20 dkg különböző színű, csíkokra vágott paprika
13 dkg lilahagyma
18 dkg cukkini
10 dkg sovány krémsajt
1 teáskanál folyékony méz
1 teáskanál friss petrezselyemzöld
A pácléhez:
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
½ teáskanál füstölt pirospaprika
1 evőkanál friss, apróra vágott kakukkfű
1 teáskanál friss, apróra vágott rozmaring
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál étolaj
4 evőkanál fehérbor
1 teáskanál kristálycukor

Elkészítés:

1. A burgonyát 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a sütőből kivéve cikkekre vágjuk a még nem egészen puha burgonyaszemeket.

2. A pácléhez az összes hozzávalót elektromos habverővel vagy turmixgépben alaposan összekeverjük.

3. Egy nagy tálba tesszük a burgonyacikkeket, az 1 cm vastag cikkekre vágott padlizsánt, a fél cm vastag cikkekre vágott lilahagymát, a paprikákat és a hosszában felvágott és felszeletelt cukkinit, és a páclével alaposan összekeverjük.

4. A zöldségeket beleöntjük egy teflontepsibe, és a sütőben 25-30 perc alatt - időnként megkeverve - puhára és aranybarnára sütjük. Az utolsó 5 percre hozzáadjuk a paradicsomot, hogy átforrósodjon és megpattanjon a héja.

5. Egy tálban simára keverjük a krémsajtot a mézzel és a füstölt pirospaprikával.

6. A ratatouille-t apróra vágott friss petrezselyemmel megszórva, az ízesített krémsajttal tálaljuk.

Sült ratatouille burgonya-cikkekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1779 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Sült ratatouille burgonya-cikkekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
ételfotó