Sajttal rakott burgonya



Elkészítés:
1. A héjában hagyott, cikkekre vágott burgonyát forrásban lévő vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
2. Egy serpenyőben a felhevített vajban a félbevágva szeletelt lilahagymát a fokhagymával 2-3 perc alatt üvegesre pirítjuk, majd a liszttel még 1 percig kevergetjük. Folytonosan kevergetve hozzáadjuk a tejet, és felforraljuk a mártást.
3. Csökkentjük a tüzet, hozzáadjuk a lecsöpögtetett és félbevágott articsókaszíveket, a kiolvasztott vegyes zöldséget, a négyféle sajt felét és a felszeletelt tofut, jól elkeverjük, majd beletesszük a kakukkfüvet is. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
4. Az előfőzött burgonyacikkek felét lerakjuk egy hőálló edény aljára. Rákanalazzuk a zöldséges keveréket, és beborítjuk a többi burgonyával. A tetejére rászórjuk a maradék sajtokat.
5. 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, hogy a burgonya teljesen megpuhuljon, a teteje pedig aranybarnára piruljon. A rakott burgonyát friss kakukkfűvel díszítve tálaljuk.