Sajttal rakott burgonya

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajttal rakott burgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg frissen reszelt cheddar sajt
3 dkg frissen reszelt parmezán sajt
100 dkg burgonya
20 dkg lecsepegtetett kemény tofu
13 dkg reszelt gruyere sajt
5 dkg morzsolt gorgonzola sajt
ízlés szerint
A díszítéshez:
2 ág friss kakukkfű
A raguhoz:
2 evőkanál apróra vágott kakukkfű
6 dl tej
15 dkg mélyhűtött vegyes zöldség
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
1 fej lilahagyma
2 és fél evőkanál liszt
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A héjában hagyott, cikkekre vágott burgonyát forrásban lévő vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.

2. Egy serpenyőben a felhevített vajban a félbevágva szeletelt lilahagymát a fokhagymával 2-3 perc alatt üvegesre pirítjuk, majd a liszttel még 1 percig kevergetjük. Folytonosan kevergetve hozzáadjuk a tejet, és felforraljuk a mártást.

3. Csökkentjük a tüzet, hozzáadjuk a lecsöpögtetett és félbevágott articsókaszíveket, a kiolvasztott vegyes zöldséget, a négyféle sajt felét és a felszeletelt tofut, jól elkeverjük, majd beletesszük a kakukkfüvet is. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

4. Az előfőzött burgonyacikkek felét lerakjuk egy hőálló edény aljára. Rákanalazzuk a zöldséges keveréket, és beborítjuk a többi burgonyával. A tetejére rászórjuk a maradék sajtokat.

5. 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, hogy a burgonya teljesen megpuhuljon, a teteje pedig aranybarnára piruljon. A rakott burgonyát friss kakukkfűvel díszítve tálaljuk.

Sajttal rakott burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2160 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Sajttal rakott burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
facebook