Rákcsomag

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Rákcsomag
Eszközök: kés, keverőtál, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg konzerv tarisznyarák
½ teáskanál
½ db zöldcitrom leve
1 teáskanál thai piros currypaszta
4 szál vékonyra szeletelt újhagyma
1 db friss, apróra vágott piros chilipaprika
igény szerint olaj
A sütéshez:
igény szerint olaj
Az öntethez:
1 evőkanál konzerv gyömbérszirup
3 db szeletelt, konzerv gyömbér
2 evőkanál víz
2 evőkanál rizsborecet

Elkészítés:

1. A lecsepegtetett rákhúst tálba tesszük, és hozzáadjuk a a kimagozott és apróra vágott chilit, az újhagymát és a currykrémet. A zöldcitrom levével és a sóval összekeverjük.

2. A tésztát egymásra halmozzuk, a legfelső közepére teszünk egy adag rákkrémet. A tészta széleit egy kis vízzel bekenjük, feltekerjük, és szivarszerű csomagot készítünk. Egymás után megtöltjük a tésztalapokat - legalább húszra lesz szükségünk.

3. A wokban felforrósítjuk az olajat, és aranyszínűre sütjük a csomagokat, egyszerre csak keveset téve bele. Konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk az olajat.

4. Az öntet hozzávalóit egy kis serpenyőbe tesszük, és óvatosan addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. A rákos csomagokkal melegen tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Rákcsomag
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1551 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Rákcsomag
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
recept beküldése