Ropogós szezámmagos garnéla

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Ropogós szezámmagos garnéla
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál pirított szezámmag
20 nagyobb nyers garnélarák
12 dkg liszt
½ teáskanál sütőpor
1 teáskanál thai piros currypaszta
1 evőkanál halszósz
másfél dl víz
igény szerint chiliszósz
A sütéshez:
igény szerint földimogyoró-olaj

Elkészítés:

1. A sütőport és a szezámmagot mély tálban elvegyítjük a lisztben. A currykrémet, a halszószt és a vizet egy csészében összekeverjük. Apránként hozzáöntjük a liszthez, és addig keverjük, amíg sűrű tésztát kapunk.

2. A sütéshez a wokban olajat melegítünk. A megtisztított rákokat a farkuknál fogva egyenként belemártjuk a tésztába, majd óvatosan a forró olajba tesszük. 2-3 perc alatt ropogósra és pirosra sütjük őket, végül konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk az olajat.

3. Azonnal tálaljuk, chiliszószt kínálunk hozzá.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Ropogós szezámmagos garnéla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2262 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Ropogós szezámmagos garnéla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
twitter