Garnéla ropogós bundában

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Garnéla ropogós bundában
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 db főtt garnélarák
4 evőkanál chiliszósz
1 db zöldcitrom leve
igény szerint étolaj
vagy
igény szerint földimogyoró-olaj
igény szerint szilvaszósz

Elkészítés:

1. A tisztítatlan rák fejét és páncélját leszedjük, de a farkát rajta hagyjuk. Egy nem fémből készült tálba tesszük, hozzáadjuk a zöldcitrom levét, és kissé beleforgatjuk. 30 percre hűvös helyre tesszük.

2. A wontontésztákra kevés chiliszószt kenünk. A tésztalapokra keresztben egy-egy rákot teszünk úgy, hogy a farka kissé kilógjon. A tésztát két oldalról összehajtjuk a rákon, majd feltekerjük, hogy a rákot a farka kivételével teljesen becsomagoljuk.

3. A wokban felmelegítjük az olajat, és ropogós pirosra sütjük benne a rákokat. Forrón, szilvaszósszal tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Garnéla ropogós bundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1617 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Garnéla ropogós bundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
hírlevél