Tavaszi tekercs

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tavaszi tekercs
Eszközök: kés, keverőtál, tűzhely, wok
Adag: 4-6 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg nyers rák
1 db tojás
22 dkg durvára vágott babcsíra
1 evőkanál finomra vágott mogyoróhagyma
1 csipet
1 teáskanál sötét szójaszósz
1 evőkanál földimogyoró-olaj
vagy
10 dkg friss bambuszrügy
A sütéshez:
igény szerint földimogyoró-olaj

Elkészítés:

1. A gombát 20 percre meleg vízbe áztatjuk, azután alaposan kinyomkodjuk, majd a kemény szárakat kivéve apróra vágjuk.

2. Előmelegített wokban vagy mély serpenyőben egy evőkanál olajat melegítünk, és kevergetve kifehéredésig sütjük a sertéshúst. Hozzáadjuk a sötét szójaszószt, a leöblített és gyufaszálnyira vágott bambuszrügyet (ha frisset használunk, előtte 30 percig főzzük), a gombát és egy kis sót. Nagy lángon 3 percig keverjük.

3. Beletesszük a megtisztított és feldarabolt rákot, 2 percig sütjük, majd a babcsírát, és még további egy percig sütjük. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a mogyoróhagymát. Hagyjuk kihűlni.

4. A tésztalapok végére egy-egy evőkanál keveréket teszünk. Egyszer ráhajtjuk a töltelékre a tésztát, majd behajtjuk a végeit, hogy 10 cm széles darabot kapjunk, és folytatjuk a feltekerést. A végét tojásfehérjével leragasztjuk.

5. A wokban a bő olajban sütéshez elegendő olajat melegítünk 180-190 °C-ra, illetve amíg egy kenyérkocka fél perc alatt megpirul benne. A tekercseket 5 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük. Ne tegyünk egyszerre sok tekercset a wokba vagy a serpenyőbe! Papírtörlőn leitatjuk róluk az olajat, és már tálalhatjuk is.

A tavaszi tekercset eredetileg Kínában ették a holdújévi ünnepségeken, a tavasz beköszöntekor. Mivel ekkor nem volt szabad dolgozni, a tekercseket - melyekbe eredetileg friss bambuszrügyet is tettek - előre elkészítették. Különféle változatait ma már egész Délkelet-Ázsiában fogyasztják.
Tavaszi tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3008 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Tavaszi tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
bevásárlólista