Sertéshúsos-rákos tekercs

| Sertéshúsos-rákos tekercs receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sertéshúsos-rákos tekercs
Adag: 4-5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg sovány sertéshús
12 dkg nyers rák
1 db apróra vágott omlett
12 dkg kemény tofu
3 evőkanál földimogyoró-olaj
1 teáskanál
12 dkg apróra vágott fejes káposzta
½ db Julienre vágott sárgarépa
1 teáskanál világos szójaszósz
1 csipet fehér bors
1 teáskanál rizsbor
1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
6 dkg bambuszrügy
ízlés szerint chiliszósz

Elkészítés:

1. A tofut vízszintesen vékony szeletekre vágjuk, és egy teáskanál olajban aranyszínűre sütjük. Vékony csíkokra vágjuk, és félretesszük.

2. A maradék olajat előmelegített wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk, és keverve illatosra sütjük benne a fokhagymát. Hozzáadjuk a sertéshúst, egy percig pirítjuk, majd a rákot, és még egy percig sütjük.

3. Folyamatosan keverve egymás után beletesszük a sárgarépát, a bambuszrügyet, a káposztát, a cukorborsót, a tofut, végül a feldarabolt omlettet.

4. Sóval, szójaszósszal, rizsborral és fehér borssal ízesítjük. Még egy percig kevergetjük, majd tálalóedénybe tesszük.

5. A tésztalapokat egy kis chiliszósszal megkenjük, és egy púpozott teáskanál tölteléket teszünk a végükre. A tésztát feltekerjük, vigyázva a töltelékre, majd elfordítjuk, és keresztben is óvatosan feltekerjük. Chiliszósszal tálaljuk.

Sertéshúsos-rákos tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1613 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Sertéshúsos-rákos tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
facebook