Ropogós sertéshúsgombócok

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ropogós sertéshúsgombócok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál víz
2 evőkanál összevágott koriander
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 db friss, darabolt zöld chilipaprika
3 evőkanál kukoricakeményítő
1 db tojás
½ teáskanál
ízlés szerint chiliszósz
A sütéshez:
igény szerint földimogyoró-olaj

Elkészítés:

1. A sertéshúst tálba tesszük, és összekeverjük a korianderzölddel, a fokhagymával, a kicsumázott és felkarikázott chilivel, egy evőkanál kukoricakeményítővel, a tojásfehérjével és a sóval. Sűrű, egynemű masszává gyúrjuk. Nedves kézzel 16 egyenlő adagra osztjuk, és 16 golyót formálunk belőle.

2. Mindegyik wontonlap közepére egy-egy golyót helyezünk. A maradék kukoricakeményítőt egy evőkanál vízben elkeverjük. Megkenjük vele a wontonlapok széleit, és a lapokat a töltelék fölött összehajtva háromszögletű csomagokat készítünk.

3. A gombócokat (ha szükséges, több adagban) egy rétegben gőzölőre tesszük, és forró víz fölött 10-15 percig gőzöljük, amíg a hús átfő.

4. Wokban olajat melegítünk, óvatosan beledobjuk a csomagokat, és 2-3 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük őket. Konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot.

5. Forrón, chiliszósszal tálaljuk.

Ropogós sertéshúsgombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1556 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Ropogós sertéshúsgombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
cikkek