Serpenyős marhahús

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Serpenyős marhahús
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 dkg csíkokra vágott marhahús
2 evőkanál földimogyoró-olaj
2 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
2 gerezd összevágott fokhagyma
1 darabka vékonyra szeletelt gyömbér
1 maréknyi finomra vágott korianderzöld
1 evőkanál thai piros currypaszta
12 dkg babcsíra
1 db szeletelt, kimagozott zöld húsú paprika
igény szerint főtt rizs
néhány thai bazsalikom
A thai varázskrémhez:
5 dkg egész fehér bors
1 csokor friss, apróra vágott korianderzöld
1 fej tisztított fokhagyma
kevés darabolt koriandergyökér

Elkészítés:

1. A thai varázskrémhez az összes hozzávalót (köztük a durvára aprított koriandergyökeret) turmixgépbe tesszük, vagy mozsárban összetörve sűrű krémmé dolgozzuk össze. 3-4 napig hűtőben tároljuk, egy részét le is fagyaszthatjuk.

2. A wokban felmelegítjük az olajat, és 1 percig keverve sütjük benne a vöröshagymát, a fokhagymát és a 2-3 cm-es, vékony csíkokra vágott gyömbért.

3. Beletesszük a marhahúst, és magas hőmérsékleten keverve sütjük, amíg mindenhol meg nem pirul.

4. A zöldségeket (köztük a kicsumázott paprikával), a varázskrémből 2 evőkanálnyit és a currykrémet hozzáadjuk, és 2-3 percig sütjük, amíg kifehéredik és megsül.

5. Belekeverjük a korianderzöldet, a bazsalikomot, és a rizzsel azonnal tálaljuk.

Serpenyős marhahús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1394 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
Serpenyős marhahús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok Wok
(Vince Kiadó, 2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék minden ízüket, frissességüket és tápértéküket. A kelet- és délkelet-ázsiai országokban, ahol a wok a konyhai felszerelés... bővebben...
szólj hozzá, értékelj